+603-83143242 / +6017-4994679    noraini@accept-training.com

Blog

25 Feb
Bersama para peserta Bersama para peserta

Sesi Pemantapan Imej Profesional dalam Program AAT Protege Soft Skills Training

Tarikh Kursus: 20 - 21 Julai 2020

Bilangan Peserta & Organisasi : 21 pegawai lantikan baru

Maklumat Kursus

Kepentingan seorang warga kerja kepada sesebuah organisasi tidak dapat dipertikaikan. Seorang pemberi khidmat pada masa kini bukan sahaja bertindak sebagai duta kepada majikannya, malah kewibawaan majikan juga amat bergantung kepada keupayaan dan produktivitinya. 

 

Ciri-ciri yang perlu ada bagi seorang warga kerja yang ideal merangkumi aspek profesional dan personal. Ia menjadikan seseorang itu disenangi majikan, rakan sekerja dan pelanggan, bukan sahaja ketika menjalankan tugas, malah di luar waktu bertugas.

 

Keterampilan diri, kemahiran berkomunikasi, jalinan perhubungan, adab di meja makan, tatacara menghadiri majlis rasmi dan tidak rasmi adalah antara perkara-perkara yang berkaitan dengan etiket dan imej profesional. Di dalam dunia pekerjaan hari ini, setiap individu perlu melengkapkan diri dengan ilmu berkaitan etika bukan sahaja untuk kelihatan hebat tetapi juga untuk menjadi individu yang dihormati dan disenangi dengan personaliti yang profesional.

 

Program ini akan mendedahkan peserta kepada pengetahuan mengenai etiket khususnya tatacara menghadiri majlis-majlis rasmi kerajaan dan ketertiban berpakaian. Program ini juga memberi penekanan terhadap keterampilan diri dan kemahiran sosial agar dapat meningkatkan keyakinan diri semasa berinteraksi dengan orang ramai samada di majlis majlis formal dan tidak formal.

 

Noraini Mohd Hanafiah

Academy Communication Etiquette and Protocol atau ACCEPT selain dari memberi khidmat latihan dalam pelbagai bidang, ACCEPT memberi fokus kepada 3 bidang utama iaitu:

a) Komunikasi
b) Etiket
c) Protokol

Academy Communication Etiquette and Protocol atau ACCEPT selain dari memberi khidmat latihan dalam pelbagai bidang, ACCEPT memberi fokus kepada 3 bidang utama iaitu:


a) Komunikasi
b) Etiket
c) Protokol

 

Hubungi Kami

  Alamat: Level 3 & 4,Wisma Suria, Jalan Teknokrat 6, Cyber 5, Wisma Suria, Cyberjaya, Selangor

  Telefon: +603-83143242 / +6017-4994679

 Laman Web: www.accept-training.com

 Facebook: EtiquetteandProtocolTraining