+603-83143242 / +6017-4994679    noraini@accept-training.com

Blog

26 Apr
Program 'Creating Young Event Managers' for final year students of UNIMAP Program 'Creating Young Event Managers' for final year students of UNIMAP

Creating Young Event Managers for UNIMAP 23 & 24 April 2021

Kursus 'Creating Young Event Managers' 23 & 24 April 2021 di UNIMAP 

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pengurusan acara/majlis telah menjadi sebagai suatu alat komunikasi strategik yang hebat untuk syarikat dan institusi. Faktor-faktor termasuk keserbagunaan, kemampuan untuk menyampaikan nilai korporat, kemungkinan menjangkau masyarakat luas dan mengubah jenama merupakan pencapaian yang begitu berkesan. Ia juga telah membuktikan bahawa pengurusan acara adalah lebih berkesan dan penting daripada cara komunikasi lain yang lebih konvensional. Namun, penting untuk diingat bahawa penganjuran acara/majlis sebagai alat strategik tidak dapat dipisahkan dari kompetensi tertentu berdasarkan protokol rasmi dan korporat yang diperlukan untuk pengurusan acara yang betul.

Sebagai tambahan, protokol telah menjadi sebahagian penting dalam hubungan sosial, tidak hanya di bidang umum dan politik, tetapi juga dalam bidang perniagaan dan swasta. Selanjutnya, pengurusan setiap acara mengandungi elemen protokol yang tidak dapat dielakkan, dan sering juga strategik.

Pengurusan dan pelaksanaan majlis dengan cekap dan teratur bukan sahaja akan dapat mencapai matlamatnya, tetapi juga dapat memberikan imej dan identiti korporat yang baik dan menggambarkan tahap profesionalisme yang tinggi kepada organisasi dan penganjur, malahan juga kepada Jawatankuasa/individu yang terlibat.

Creating Young Event Managers 9

Program ini akan mendedahkan peserta kepada pengetahuan mengenai amalan protokol dalam pengendalian Majlis Rasmi khususnya tatacara menghadiri dan mengendali majlis-majlis rasmi yang melibatkan kehadiran pegawai tinggi kerajaan.

Creating Young Event Managers 13

Bengkel ini dirangka khusus untuk peserta program memperolehi perkara seperti berikut:

  • •   mengetahui dan memahami konsep, prinsip, sensitiviti, dan ruanglingkup protokol dalam konteks majlis rasmi.
  • •   mengenalpasti perkara-perkara utama dalam pengurusan majlis,
  • •   meningkatkan keyakinan diri dalam mempraktikkan pengetahuan protokol semasa hadir dalam majlis-majlis dan semasa mengendalikan majlis

Creating Young Event Managers 6

Barisan Tenaga Pengajar: Puan Noraini Mohd Hanafiah dan Lt Kol Ahmad Marzuki (B)

Creating Young Event Managers 2

 

Creating Young Event Managers 3

 Event Management adalah bidang kreativiti yang memerlukan calon  memiliki kemahiran komunikasi yang sangat baik serta bersedia bekerja keras dan berjam-jam agar berjaya dalam bidang ini. Pengurusan acara sebagai kerjaya memerlukan kemahiran mengurus orang selain daripada mengendalikan alat peraga dan menjaga logistik.

Creating Young Event Managers 12

 

Creating Young Event Managers 5

 

Creating Young Event Managers 8

 

Creating Young Event Managers 10

 

Berminat untuk menjemput kami mengendalikan Kursus Protokol dan Pengurusan Majlis ini di tempat anda? Mohon isikan borang untuk memudahkan kami mengemukakan maklumat terperinci bengkel ini beserta sebutharga kursus tersebut. 

Nama ( Person In Charge )*
Email
No. Telefon
Nama Syarikat
Tajuk Kursus (Nama Kursus Yang Ingin di Sertai?)*
Objektif Kursus (Apakah objektif anda bagi mengikuti kursus ini?)

Noraini Mohd Hanafiah

Academy Communication Etiquette and Protocol atau ACCEPT selain dari memberi khidmat latihan dalam pelbagai bidang, ACCEPT memberi fokus kepada 3 bidang utama iaitu:

a) Komunikasi
b) Etiket
c) Protokol

Academy Communication Etiquette and Protocol atau ACCEPT selain dari memberi khidmat latihan dalam pelbagai bidang, ACCEPT memberi fokus kepada 3 bidang utama iaitu:


a) Komunikasi
b) Etiket
c) Protokol

 

Hubungi Kami

  Alamat: Level 3 & 4,Wisma Suria, Jalan Teknokrat 6, Cyber 5, Wisma Suria, Cyberjaya, Selangor

  Telefon: +603-83143242 / +6017-4994679

 Laman Web: www.accept-training.com

 Facebook: EtiquetteandProtocolTraining